Mobilierul din piele. Care sunt variantele și cum să faci cea mai buna alegere?
Cel mai important aspect de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un pat sau o canapea este materialul din care acestea sunt confecționate. Iar când vorbim despre mobilier de piele, alegerea se complică. Există atât de multe tipuri diferite de piele încât poate fi dificil și derutant să faceți o alegere.
Pielea este o țesătură excelentă pentru mobilierul de tapițerie, baza materialului său poate rezista cu până la 5 ani mai mult decât orice altă țesătură. Deoarece pielea pură poate fi costisitoare, au fost create alternative mai mult sau mai puțin calitative.
Cum știm atunci ce să alegem pentru a obține un raport optim de calitate și preț?
Ei bine, în acest sens este esențială o analiză obiectivă a avantajelor și dezavantajelor fiecărui material din perspectiva obiceiurilor de utilizare ale consumatorului. Astfel, piesele de mobilier de uzură mare, prezența copiilor mici sau a animalelor de companie vor cere materiale de calitate superioară în timp ce piesele de mobilier care nu suferă contact fizic frecvent pot fi confecționate din materiale mai accesibile.
În acest sens acest scurt ghid al materialelor de tapițerie din piele sau cu aspect de piele, poate fi de un real ajutor.
PIELE NATURALĂ
Pielea este un material tradițional folosit pentru îmbrăcăminte și accesorii din cele mai vechi timpuri. Pe măsură ce vremurile s-au schimbat, s-a schimbat și moda, dar totuși produsele din piele autentică sunt de lungă durată și îmbătrânesc frumos cu timpul.
Fie că este culoarea naturală sau vopsită, o piesă din piele poartă un element de clasă în orice încăpere. Mărfurile din piele sunt și vor fi întotdeauna un material iconic care caracterizează oamenii cu stil. Pielea naturală poate fi rezistentă la apă și la foc. De asemenea, va fi rezistentă la abraziune uscată. O piele devine mai flexibilă în timp, păstrându-și forma și rezistența dar va deveni de asemenea, susceptibilă la riduri și alte semne din țesătură.
Piesele din piele naturală sunt, desigur, fabricate din pielea unei vaci sau a altui animal care a suferit un proces de tăbăcire și bronzare.
Deoarece animalele sunt implicate în procesul de fabricație, pielea reală nu va fi cea mai bună alegere pentru familiile care sunt vegane.
MICRO-PIELEA
Micro-pielea este un nou tip de piele, recent dezvoltată, de înaltă calitate, format dintr-un un amestec atât de piele reală, cât și de piele falsă. Micro-pielea este frecvent utilizată pentru confecționarea produselor de îmbrăcăminte sau mobilier.
Acest tip de piele ia partea fibroasă din pielea de vacă care rămâne de la fabricarea pieii autentice și o acoperă cu un strat de rășini PU (poliuretan) de înaltă performanță.
Pielea din microfibră este o piele recuperată cu o senzație mai moale decât pielea reală. Deoarece aceasta este parțial realizată din piele naturală are proprietățile ambelor tipuri de piele.
Micro-pielea are avantajele sale ca material de mobilier. Este extrem de durabilă, este rezistentă la destrămare, oferă o mare transpirabilitate, este ușoară și este rezistentă la decolorare. În plus vine într-o varietate de texturi, culori și stiluri atractive.
De asemenea, conține niveluri scăzute de formaldehidă care este nesigură din punct de vedere ecologic, deoarece nu suferă bronzare chimică și, prin urmare, este potrivit pentru persoanele cu alergii la piele. În cele din urmă, mobilierul din micro-piele este semnificativ mai ieftin decât pielea reală.
PIELE AIR
Auzim din ce în ce mai des în ultima vreme de piele air iar acestea se referă la un material, care este conceput pentru a imita pielea reală în aproape orice capacitate. Se presupune că este la fel de puternic ca pielea reală și la fel de moale. Cunoscută și sub denumirea de piele de aer, este o țesătură revoluționară cu aspect de piele, care are durabilitatea pielii și respirabilitatea țesăturii. Această țesătură nanotehnică inovatoare nu se va întări, crăpa sau dezlipi ca alte alternative din piele, făcând întreținerea ușoară. De asemenea, se poate adapta la temperatura corpului, ceea ce înseamnă că nu mai există scaune fierbinți și lipicioase în zilele toride de vară și nici acel sentiment de vinil rece ale altor materiale sintetice alternative.
Pielea air este considerată cea mai recentă versiune și cea mai înaltă calitate a pieii sintetice.
PIELE PU
Pielea artificială este numele dat pentru a descrie produsele făcute din materiale sintetice, cum ar fi materialele din plastic și cauciucate. Există două tipuri principale de construcție din piele artificială. Unul este poliuretan sau PU, iar celălalt este clorură de polivinil sau PVC. Materialul folosit a fost creat de om pentru a reprezenta aspectul fin al pieii autentice pe care o puteți obține dintr-o piele de animal. Poate avea aspect fin sau în relief cu un caracter texturat. Este rezistentă la apă, ușor de curățat și de întreținut, găsește într-o mare varietate de modele, texturi și culori.
Din punct de vedere al durabilității, pielea PU se recomandă mai mult pieselor de mobilier care au rol mai puțin funcțional deoarece se deteriorează mai ușor decât celelalte tipuri de piele.
Totuși, pielea artificială a evoluat, deoarece tehnologia a dus la îmbunătățiri mari în compoziția materialului, crescând astfel nivelul de confort al produselor din acest material.
Arată ca pielea originală și este cel mai ieftin tip de piele pentru mobilier.
Pielea 100% PU este complet artificială și este considerată vegană.
Înțelegerea diferitelor tipuri de piele vă va ajuta să găsiți ceea ce aveți nevoie atunci când căutați mobilier din piele.